Verkstedet mitt <3

Det har lenge vært en plan å gi verkstedet ei sårt tiltrengt oppussing.
Har sett fram til å få det gjort, men skal ærlig innrømme at jeg ikke akkurat har gledet meg til å rydde og tømme der.
Gjennom mange år har det blitt fylt opp av ikke bare verktøy og ting man faktisk trenger på regulær basis, men også mye som bare kanskje teoretisk kan komme til nytte i en mulig hypotetisk situasjon, før eller siden. Ikke absolutt alt like systematisk og fornuftig plassert eller sortert heller, det må sies.

I alle fall;
Noen tok en avgjørelse mot slutten av forrige uke, og vi dro på handletur for å skaffe nødvendig maling og gulv, og da var det egentlig bare å sette i gang for et par dager med effektiv jobbing, mer tid enn det skulle det ikke ta.

Akkurat det med nedpakkinga ble omtrent like festlig og utfordrende som jeg hadde regnet med. Fristende å skyfle alt ned i store bokser og esker bare for å få det ut så malinga kunne komme i gang, men så skulle det jo pakkes ut igjen også, og da aller helst plasseres på logiske og lure steder i det splitter nye og oversiktlige systemet jeg hadde ambisjoner om å etablere. Og så lenge det kun er jeg selv som skal leve i og med rot eller supersystem (alt etter som) var det like greit å komme i gang med rydde- og sorteringsdelen med en gang.
Kan nevne at jeg rakk å bli litt irritert og oppgitt over meg selv for at jeg ikke hadde kastet gamle konvolutter, fullstendig utdaterte brosjyrer og kataloger og lignende, helt til jeg fant ut at det var fordi jeg hadde skisset idéer og mulige smykker på baksida, i margen eller et annet sted..

Note to self: samle skisser på et sted, aller helst på tegneark eller i skisseblokker.

Egentlig skulle jeg ikke si så mye om kaoset, derfor slår jeg her bare fast at alt kom ut til slutt, og etterhvert på plass inn igjen. Det vil si; riktig alt kom ikke inn igjen, og det er nok like greit.
Den egentlige hensikten med dette innlegget skulle være å si noe om alt og alle som har vært med på å bygge opp verkstedet, fra de aller første tengene og hamrene for nesten 20 år siden.
Inventar og møbler er nesten utelukkende skaffet ved hjelp av andre.
Arbeidsbenken er for eksempel laget av en venn av en venn, og selve bordplata er en del av ei solid dør han hadde tatt vare på lenge i påvente av det riktige formålet. Fantastisk løsning, for en lærling med dårlig økonomi som veldig gjerne ville har verksted hjemme, og fortsatt en aldeles utmerket arbeidsbenk fullt på høyde med det beste man kan få kjøpt :-)
Jeg har både benker og solide bord som oppmerksomme venner og familiemedlemmer har berget unna en sannsynlig skjebne på ei søppelfylling, i forbindelse med renovering av offentlige kontorer og bygg. En kjempefin spesiallaget holder til bor og freser, ei mindre hylle laget av et familiemedlem på sløyden (tviler på at vedkommende er klar over at den er i bruk :-)).
Og dette er bare noen eksempler.
Hver gang jeg lager noe er disse ulike bidragene indirekte involvert i prosessene, og støtt og stadig sender jeg en takknemlig tanke i øst, vest, nord og sør til alle som har bidratt med stort og smått gjennom så mange år.
Det har betydd utrolig mye, og er høyt verdsatt.

Etter tre dager var jobben gjort, og sluttresultatet ble etterhvert veldig bra, med lyse vegger, nytt gulv, og mange nye meter med hyller og ekstra benkeplass. Ganske ryddig og relativt god orden også, og jeg har funnet igjen nesten alt :-)

Jeg skulle her selvsagt illustrert med noen fine før- og etterbilder, men det finnes ingen før-bilder (takk og lov), så det får holde med et som viser noe av det nevnte interiøret, riktignok bare et hjørne av selve arbeidsbenken. Bildet er som det tydelig fremgår tatt i dårlig kveldslys med telefonen..

Tusen takk for hjelpa :-)

Zyllaverksted

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s