Gjenbruk

Jeg vil slå et slag for gjenbruk.
Mange har smykker liggende som ikke blir brukt av ulik årsaker. Av og til er det helt uaktuelt av personlige grunner, eller at konfirmasjonsgaven i dag ikke er like fristende å pynte seg med som den var i de glade 80-åra, det er i stor grad forståelig.

Noen ganger dreier det seg imidlertid om små problemer som lett kan løses, men hvor det er avgjørende at noe så enkelt (og vanskelig) som hukommelsen virker på et kristisk tidspunkt, slik at man faktisk husker å ta det med til noen som kan bistå om man ikke har de nødvendige delene selv.
Det kan være kjeder som mangler lås, eller en ring som har løsnet mellom lås og kjede, et anheng som mangler kjede, et kjede som ikke har anheng, ørepynt uten krok eller stoppere, o.l.
Andre ganger trenger et tidligere favorittsmykke rett og slett en liten oppshining i form av rens. Enkleste måten å gjøre det på er å starte med en vask med lunkent såpevann og myk tannbørste. Prøv å unngå å få eventuelle låser i vann, det er ikke optimalt for fjærmekanismene på innsida, og eventuelle perler og annet som er limt på et feste bør heller ikke for mye i vann, her er en fuktet klut å foretrekke.
Neste trinn vil være pusseklut innsatt med pussemiddel, den er mer skånsom og gir et beskyttende lag, sammenlignet med såkalt “dypp” og kjerringrådet salt og aluminium. Er det mye kriker og kroker kan det selvsagt være bortimot nødvendig for å komme til overalt, men da er det lurt å gå over med kluten etterpå.

Innser at denne typen anbefalinger ikke er helt optimalt når man prøver å selge helt nye smykker, men jeg har aldri hevdet at jeg er et stort forretningstalent, kommer nok ikke til å bli det heller. På den annen side; jeg hjelper gjerne til med bytting/ skaffing av kjeder, låser, øsken og så videre så langt jeg kan, og har kanskje en og annen julegave om noen trenger det :-)

DSC_1384 - versjon 3

Dessuten; jeg har litt av hvert liggende selv som jeg gjerne skulle ha gjenbrukt, så hvis noen har et eller annet de trenger et kjede til, et armbånd som trenger charm(s), charms som trenger et armbånd, ei venninne, niese, barnebarn, lillesøster eller andre som ønsker seg et smykke, armbånd eller ørepynt, har jeg kanskje noe som kan brukes eller enkelt kan ordnes, også i “svært rimelig”-kategorien.

Tar også gjerne i mot innspill til hva jeg kan gjøre med de på bildet under. De var opprinnelig laget for å dekke et behov som i svært liten grad finnes nå (huhei, som verden går fremover!), men jeg syns faktisk de er altfor fine til at de kan gå rett til omsmelting, dessuten har jeg vitterlig brukt litt tid på å lage dem, og sage ut hver enkelt motiv.
Henge på et smykke eller armbånd? Maskemarkører (for de som driver med den slags – not me..)? Annet? De er av oksidert sølv, og ca. 1,5 cm i diameter.
Om noen ser nytte i dem til eget bruk selger jeg dem til røverpris! Send en e-post eller ei melding :-)

DSC_1383

2 responses to “Gjenbruk

  1. Elin-Mari Nikolaisen

    Ei bittelita sølje, med båtene og fiskene som «skåler» på sølja?

    Liker

  2. De er nok allerede kommet til nytte andre steder :-)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s