Kunsten å leve i BygdeNoreg og andre lokalsamfunn

Det er imponerende hva som er mulig å få til i små utkantbygder (som det jo er en del av..) i dette landet. Samtidig som fraflytting er ei utfordring mange steder, kan det skje mye positivt når de innfødte bestemmer seg for noe, og trekker i samme retning.

Et eksempel på dette som akkurat nå er aktuelt for min del, er det som foregår i tilknytning til “Lille Jamaica” i utkanten av Gratangen (Troms), hvor verdens største mobile treskulptur Morgans skip av Calle Örnemark, ble reist i 2008. Skulpturen er en fantasi av fregatten “Oxford” som kaptein Henry Morgan fartet rundt med i Karibien på 1600-tallet. Historiene om kaptein Morgan, Calle Örnemark som kunstner, skulpturen, hvordan den havnet på Grøsnes, og ikke minst hva som har skjedd i kjølvannet av Morgans skips ankomst, er fascinerende og spennende. Nå er det snart på tide med en ny feiring av alt dette, med konserter, utstillinger, workshops, god mat og masse kaker :-) Les mer på www.morgansskip.no om bakgrunnen, og arrangementene 13. – 15. august.

Jeg stiller ut sammen med flere andre i en fjøs (:-)), og håper det kommer enda flere folk enn i fjor!

En annen bygd som nå er midt i en stor dugnad er min egen; Liland i Evenes (Nordland). Førstkommende helg, 7. – 8. august arrangerer Evenes kystlag det årlige bryggetreffet, også her med et familievennlig fokus, med bl.a. nesten ordentlig (og litt skummelt..) sjørøvertokt, utstillinger, og mesterskap i torskhaudryling. Mer informasjon og program på www.evenes-kystlag.no.

Dette innlegget ble preget av lokalt stoff fra mitt eget nærområde, men er ment som en hyllest til alle som står på i alle lokalsamfunn for å gi glede og gode opplevelser av ulike slag til mange, mange, mange..

Keep up the good work!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s