Vårrengjøring

Jeg pleier å ha et skikkelig grundig rydde- og rengjøringsprosjekt på verkstedet i august, men må naturligvis ta unna litt ellers i løpet av året også.

Det dukker gjerne opp ymse i disse ryddeaksjonene. 

Det meste av sølvrester som åpenbart kun er rester, samler jeg opp i dertil egnet beholder underveis når jeg jobber. Det som er ok utkast til nye idéer og modeller, og som jeg har tro på kan bli til noe med litt justering, havner på et oppbevaringssted for nettopp sånne ting. Disse går jeg gjennom en gang i blant for å vurdere på nytt, eller se på bedre løsninger. 

Det som er hederlige forsøk, men viser seg å ikke ende opp som helt overbevisende resultat, som jeg altså er mer usikker på, men ikke klarer å avvise fullstendig, dyttes gjerne bare litt til side på benken. Disse dukker opp som små overraskelser innimellom hist og her. I beste fall klarer den kreative delen av hjernen å utnytte funnene som inspirasjon til bedre modeller, i verste fall gir de en mer pinlig følelse og går rett i bøtta…

Av og til fungerer idéer godt nesten på første forsøk. Dette gjaldt for eksempel dragene. Andre modeller er resultat av mye fram og tilbake, prøving og feiling. Jeg har for eksempel temmelig mange utkast til sild og sildebein liggende. De første ganske ulike det endelige resultatet. Om sluttproduktet virker enkelt kan altså prosessen dit være relativt lang allikevel.

Kjenner jeg meg selv rett er det snart på tide med litt rydding. Fint avbrekk i selvangivelsesarbeidet som snart skal i gang for alvor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s