De gamle er eldst

Som mange andre liker jeg å høre på musikk når jeg jobber. Overdøver bråkete verktøy og maskineri, dessuten slipper jeg unødig tenking når det ikke er påkrevet.

Har funnet ut at ikke alt er like godt egnet, f.eks. fungerer “The Wall” dårlig. Det blir fort for heftig hamring, over snittet antall knekte sagblad, og dype filespor som det i beste fall er vanskelig å fjerne. 

Det er altså om å gjøre å finne passe trivelig musikk, gjerne noe man blir i godt humør av. Tok en sjekk på “mest spilte”, og resultatet var egentlig ikke overraskende. De jeg har hørt mest på de siste ukene er, i tilfeldig rekkefølge: Thin Lizzy, Johnny Cash, Iron Maiden, Leonard Cohen, The Band og Beck. Ei velbalansert og fin blanding med det til felles at de definitivt er tørre bak ørene (den ene kanskje noe mindre). Graden av munterhet varierer riktignok en smule, men for mitt vedkommende har disse levert ypperlig akkompagnement til verkstedarbeidet. 

Men hysj! Syns jeg hørte et «sukk» og et «stønn» i det fjerne fra en (minst) av de jeg vet er innom her i blant. Og sannelig, der var det knegging og humring fra en annen kant. Plant/ Krauss ligger fortsatt høyt på lista, det er jo i alle fall et relativt nytt album :-)

God helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s